Şu an sisteme bağlı değilsiniz!
İsterseniz sisteme girebilir yada kayıt olabilirsiniz?

Bugün: 19 Mart 2024, Salı
Günün en yeni başlıklar ve projeleri

 
Google
 

Elektronik Kitap

Fiziksel Özellikleri:
Uzunluk: 18cm, Genişlik: 12cm, Kalınlık: 1cm. Elektronik kitap tasarım yönüyle normal bir kitap gibi görüntüsü olacağından farklı olacak. Dışı ciltlenmiş olacak veya deri olacak. Ağırlığı saman kağıt olarak 150-200 sayfa olan bir kitabınki kadar olacak. Dizüstü bilgisayarlar da oldugu bigi acılıp kapanabilen bir yapının yanında kapatıldığı zman kitlenecek ve bir tus yardımıyla açılacak.Kitap açıldığında bilgisayar ekranı gibi iki tane ortadan ayrılan ekran görünecek. Bu özelliğiylede kitabı andıracak. Aynı zmanda kullanıcının zevkine göre renkli kapak çeşitleri sunulabilicek.
Teknik Özellikler:
Kitap açıldığında her iki yan tarafta, orta kısımda sayfa ilerletme veya geriletme amaçlı iki tuş (veya dokunmatik tuş da olabilir) olacak. Bu tuşları kullanarak normal bir kitap okuyormuş gibi sayfalar çevrilmiş olacak. Ekranlardan biri menü amaçlı kullanılabilicek. Menüde de çeşitli ayarlamalar yapılabilcek, bir kitaptan başka bir kitaba geçilebilinecek. Yine aynı menüden devam edilen kitapta istenilen sayfaya veya içindekiler bölümünden istenilen bölüme hızlı geçiş sağlanabilecek. Ekranı istenilen biçimde ışıklandırma seçenekleri olacak. Gözlere zararlı olmasın diye ekran ayarları istenildiği biçimde ayarlanabilcek. Elektronik kitaba Micro SD hafıza kartı girişi olacak. Bu kartlar sayesinde elektronik kitaba girdi sağlanmış olunacak. elektronik kitap hafıza kartındaki kitap bilgilerini kendi biçimine uygun şekilde ayarlayıp ve sayfalandırıp okunur hale getirecek.Başka bir biçimde ise Micro SD hafıza kartları elektronik kitaba uygun bir biçimde hazırlacak ve aynı bir kitap gibi satışa sunulacak.
Avantajları:
Bu kitap sayesinde insanlar yanlarina tatile giderken, seyehat yaparken, ders çalışırken, vb durumlarda birden fazla kaynağı bir arada bulundurabilecekler. Bir kitap ağılığında birden fazla kitabı bir arada taşıyabilecekler. Öğrenciler derslerini bu elektronik kitaptan çalışabilecekler. Yanlarında bir çanta dolusu kitap bulundurma ihtiyacı duymayacaklar. Her turlu kitap ve dergiyi bir arada bulundurabilip istediklerini istedikleri zmanda kullanabilcekler.
Gelişme Olanakları:
Kitaba bir kulaklik girişi sağlanabilir ve bu sayede sesli calışma ortamı gerçekleşmiş olabilir. Örneğin inglizce kitap okuyan veya ingilizce öğrenmek isteyen birey okuduğunu ek kulaklık sayesinde dinleyerek takip edebilir veya çevrilmiş halini dinleyerek takip edebilir.
Kitaba dokunmatik ekran da kullanılan kalemlerden eklenebilir. Örneğin istediği yerleri not alabillmek için veya herhangi bir konu üzerinde kullanabilmek için (çizim,işlem) gibi.
Kitaba her dilde sözlük eklenebilir ve yine kulaklık sayesinde sözcüklerin herhangi bir dildeki hecelenişi dinlenebilir.
Aynı kitap ajanda ve not defteri olarak da kullanılabilir.
Diz Üstü Bilgisayardan Ayrılan Yönleri:
Bu elektronik kitap için olabilecek özelliklerin çoğu diz üstü bilgisayarlarda da kullanılabilir. Kitap bir bilgi kaynağıdır. Bu elektronik kitabın da amacı taşınabilir bilgi depolamasıdır. Öncelikle dikkat çeken özelliği aynı bir kitap gibi görünmesi olacaktır. Bilgisayarda olan fare ve kalvye gibi unsurları barındırmayacaktır. İki taraflı ekranı olacağından yine bir kitabı anımsatacaktır. Bilgisayarlardan çok daha hafif ve küçük olacaktır. Bilgisayarlarda herhangibirşeyin devamını okumak için fareyle ekran aşağı indiriliyor. Fakat elektronik kitabın ekranı aşağı inmeyecek sayfalar kitap gibi soldan sağa olacaktır.

Şahsım Adına:

Yazan: aau
Tarih: 2007-11-18